Què fem

Les activitats presencials que fem són:

  • Jornades Francesc Costa: una vegada a l’any organitzem unes jornades en les quals convidem a un ponent per tal que ens faci una conferència sobre temes d’acolliment i ens doni el seu punt de vista (advocats, psicòlegs, directors d’ICIFs…). És una jornada de formació, debat i reflexió però també esdevé un punt de trobada anual per a aquelles famílies que no poden assistir habitualment al grup de suport. Aquí podreu veure els temes que es van tractar en les successives edicions des de l’any 2007.
  • Grup de suport d’AFABAR: una vegada cada mes i mig aproximadament, normalment un divendres a la tarda, ens reunim a Barcelona per tractar temes relacionats amb l’acolliment. Acollim i acompanyem tant a famílies acollidores de fa temps com a noves famílies, on l’important és poder compartir les vivències amb l’infant acollit, i on la visió i opinió d’altres famílies amb la mateixa situació ens enriqueix i ens fa tenir una visió més diversa de l’experiència. Hi rebem també la visita de professionals relacionats amb els acolliments, basant-nos en el fet que el recolzament mutu resulta molt beneficiós per als acollidors, i de retruc pels infants acollits. 

  • Amb una periodicitat no determinada realitzem també sortides amb altres famílies acollidores, en un ambient lúdic i de coneixença, especialment pensant per a que els infants gaudeixin del dia, però també perquè els acollidors poguem gaudir de l’intercanvi de vivències, experiències, dubtes i informació que ens ajuda a portar millor l’experiència complexa i rica que és un acolliment.
  • Servei d’orientació familiar (SOF): Disposem d’un espai singularitzat d’atenció a les famílies acollidores (o que s’estan plantejant acollir, o en espera d’un acolliment) que vulguin RESOLDRE DUBTES ESPECÍFICS sobre la seva situació familiar. Dues tècniques en l’àmbit social, diplomades en treball social i membres de la nostra associació, la Montse i la Maida, ofereixen la seva expertesa i experiència en l’àmbit de la intervenció familiar per a orientar a les famílies. Us demanem una breu explicació prèvia del cas en aquest formulari, i elles miraran d’assessorar-vos en la resolució dels dubtes o en fer contenció emocional i suport psico-social sobre el tema que ha estat motiu de la consulta. Les consultes presencials es realitzaran en un horari vinculat al dia i hora de trobada del Grup de Suport d’AFABAR.
  • Periòdicament fem difusió de l’acolliment participant en xerrades a escoles, en programes de ràdio, TV o premsa escrita, i interactuem amb altres associacions relacionades amb la família, les quals també ens serveixen de plataforma per a difondre l’acolliment.
L’espai virtual on AFABAR fa comunitat és a la:
 
  • Llista de distribució d’AFABAR: Oberta a tots els interessats, no necessàriament associats, en què els qui hi formen part parlem i comentem assumptes relatius a l’acolliment,  donem les nostres idees  i aportem les nostres experiències, tant si sou acollidors com encara no o ja ho heu sigut i compartir la vostra experiència i orientar els dubtes dels actuals i futurs acollidors. Per entrar a formar part de la llista i rebre aquests emails només cal que ens ho comuniqueu per escrit i et/us donarem d’alta al grup.

Comments are closed.