Baixa de maternitat i paternitat en els acolliments

Baixa de maternitat i paternitat per llei…
Durant la tramitació de la llei d’igualtat al Congrés, es va aconseguir que es presentessin unes esmenes relatives a incloure l’acolliment simple com una situació a l’estatut dels treballadors i a la llei de la seguretat social.

Aquestes lleis regulen sobretot la baixa de maternitat, el nou permís de paternitat, les excedències i reduccions de jornada entre d’altres.

Fins ara, s’incloïen les situacions de “naixement, adopció, acolliment preadoptiu o permanent”. Ja sabeu que a Catalunya tots els acolliments són simples o preadoptius (i que ja es va aconseguir que si en la resolució posés caràcter permanent, es donava la baixa maternal).

La modificació, al final pactada entre tots els grups va ser incloure després de l’expressió “adopción o acogimiento, tanto preadoptivo como permanente”, el següent: “o simple, de conformidad con el Código Civil o las leyes civiles de las Comunidades Autonomas que lo regulen, siempre que su duración no sea inferior a un año”.

La primera intenció era que s’aprovés “simple” i ja està, però les negociacions entre el ministeri i els diputats van posar això de l’any. Ara caldrà veure com es faran les resolucions per tal de reconèixer les situacions d’acolliment a les lleis.

Durant les negociacions de darrera hora s’ha produït algun error en el redactat del Congrés que s’han compromès a arreglar en el tràmit del Senat.

Pensem que el fet que surtin els acolliments simples en aquestes dues lleis importants és una bona notícia, tot i que cal recordar que ja s’havia aconseguit administrativament que donessin les baixes maternals als acolliments de llarga durada dient-los “simples amb caràcter permanent” en la resolució que feia l’ICAA.

This entry was posted in acolliment and tagged , . Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

× 5 = forty

*