VÍDEO: “ReMoved”, la motxilla dels nens acollits (part 1 i 2)

Us fem arribar un vídeo que ens ha agradat molt. Creat originalment per un festival de cinena, ReMoved segueix la història emocional a través dels ulls d’una nena treta de casa seva i que passa a viure en el règim de família d’acollida.

L’enllaç al contingut de l’autor del curt, Heschle, és en anglès, el trobareu a vimeo i a youtube, però hem trobat per la xarxa una versió amb els subtítols en castellà: aquí. El títol d’aquesta versió amb subtítols és enganyós perquè parla d’adopció quan en realitat el vídeo tracta de l’acolliment, Fostering Care en anglès. (Ja hem avisat als administradors de la pàgina web, a veure si ens fan cas i canvien el títol).

La jove actriu Abby White fa una interpretació vertaderament corprenedora, prepareu els mocadors:

Captura de pantalla 2014-03-29 a les 12.05.05

Us posem també l’enllaç dels creadors originals, i el text que acompanya com a presentació del vídeo, traduït al català:

“Vam crear “ReMoved” amb desig que s’utilitzi per a crear consciència, animar i ser útil en la formació de les famílies acollidores, i creant futurs pares i mares d’acollida.

Si vol utilitzar la pel·lícula per a qualsevol d’aquestes raons, la resposta és que sí. Si necessiten una versió descarregable , pot descarregar-lo aquí: http://vimeo.com/ondemand/removed

Creat originalment per al 168 Film Festival, ReMoved segueix la història emocional a través dels ulls d’una nena treta de casa seva i que passa a viure en el règim de família d’acollida.

Després de guanyar el premi a la millor pel·lícula i el premi del públic al 168 Film Festival, així com guanyar el premi a la millor pel·lícula al Enfoque Film Festival i estar entre la selecció oficial al Santa Barbara Independent Film Festival, estem molt contents de compartir ReMoved en línia.

Seria impossible comprendre plenament la vida i les emocions d’un nen que entra en el sistema de protecció de les famílies acollidores, però aquest curt retrata aquesta experiència des d’una llum poètica, amb els matisos de la por, la ira , la tristesa , i una mica d’esperança.”  

Publicat 5/06/2014

Actualització a 27/09/2017 – Gràcies a una cita des del blog de Miquel Puyuelo, Mediterrani continental, hem sabut que el vídeo té una 2a part preciosa, també. Especialment pel final… Gaudiu-la:

This entry was posted in acolliment, blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

two + 7 =

*